2014. december 12., péntek

Nokia Coloud Bang, kicsi a bors...
Itt a karácsony nemsokára és mi máris kaptunk egy kis ajándékot.
Méretében valóban pici, de akkor lepődtünk meg igazán amikor kipróbáltuk.
A látszat ugyanis csal, méghozzá nem is kicsit. Ugyanis ez az eszköz elképesztő szépen szól.
Most sokan biztos csóválják a fejüket és azt mondják, de hát azért ez nem egy házimozit helyettesítő berendezés. Természetesen igazuk van. Ezt mi sem állítjuk. De amire kitalálták arra nagyon is használható. Pedig be kell valljuk mi is hitetlenkedve forgattuk, és elismerjük meg is mosolyogtuk „szegénykét” mikor még csak kikapcsolt állapotban kézbe vettük.
Nem nagyon kedveljük ezeket a mini hangszórókat, és éppen a mutatott teljesítményük miatt. Még a nagyobb méretű erősítős változatok sem biztos, hogy korrektül használhatóak.
És akkor itt van ez a tölthető akkus, kisméretű, ránézésre még talán gagyinak is tűnő „valami”.
Mit akar ez a piacon? És akkor bekapcsoltuk.
Nokia Coloud Bang hordozható mini hangszóró a becsületes neve, és talán akkor itt van az a pont amikor az ember azt mondja. Ja akkor már értem.
Lehet, hogy nem hifi minőség, biztosan nem helyettesít semmilyen otthoni minőségi hangrendszert, na de nem is ez volt a cél. Ez egy hordozható mini hangszóró, ami bizony nagyon korrektül teheti a dolgát például egy nyaralás alatt. Tudjuk tél van, és hideg. Legyen akkor telelés alatt. Síelésből visszatérve a szálláshelyre, bekapcsoljuk a telefonunkhoz vagy tabletünkhöz kötve, és máris szólhat a Csendes éj. Vagy a Final Countdown Stallone névnapjának utolsó percében.
De tökéletes lehet otthon is pl. tablethez kötve, ha a konyhában is tévézni támadna kedvünk és nincs más alternatív lehetőség. Pl. így:


Ez a tablet hiába kiváló egyébként sok mindenre, azt például be kell látni, hogy kihívásokkal küszködik hangzás téren. Persze nem is az az elsődleges cél, hogy jól szóljon, de ezzel a kiegészítővel már nem lesz erre sem panaszunk.


3,5 jack dugóval van szerelve, így a mai eszközök vidáman csatlakoztathatóak vele. A töltés micro usb-vel lehetséges.


A leírás szerint 8 órát tud egy feltöltéssel, egyhuzamban hangoskodni a kis aranyos, ami szintén elismerésre méltó tulajdonság. Töltés közben pirosan világít az egyébként bekapcsolt állapotot zölden jelző hangszórónk.


A bekapcsolás egy kicsit rafkós, mert a hátán lévő pici bekapcsolót nem nyomkodni kell, ahogy azt mi gondoltuk első blikkre, hanem felfelé kell eltolni.


Szóval összegezve, szó szerint a hallottakat, meglepően jól használható ez a piciny eszköz. Aki teheti, és szüksége van ilyesmire, az bátran tegyen egy próbát, nem fogja megbánni.
Ha egyéb kérdésük lenne, nem csak az elhangzottakkal kapcsolatban, keressenek bennünket elérhetőségeinken.

További kellemes adventi napokat kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése