2012. november 8., csütörtök

Mindig TV WayteQ HD-95CX-el tálalva
Eddig nem írtunk híradástechnikai bejegyzést, most megpróbálunk törleszteni.
Picit megvizsgáltuk a digitális földfelszíni Mindig Tv-t, és röviden be is mutatjuk, egy beltéri egységgel egyetemben.
Egy WayteQ HD-95CX típusú beltéri egységgel együtt vásárolt egy éves extra alapcsomag kártyával próbáltuk letesztelni mit tud nagy kedvencünk, Rudolf Péter „tévéje”.
Pár perc alatt telepítettük az új beltérit a régi rendszerbe, az LCD tévéhez hdmi kábellel csatlakoztunk.
Antenna csatlakoztatásához tetőantennát használtunk.
A beltéri szépen lekereste az elérhető csatornákat és máris tévézhettünk. Egy hét ajándék HBO is jár az új előfizetéshez, így ne lepődjön meg senki, ha ezt a csatornát is látja a csatorna keresés után.
A WayteQ beltéri egy igazán könnyen kezelhető magyar nyelvi felülettel is rendelkező eszköz, amely média lejátszóként is funkcionál. Az eszköz a V7-es szoftverrel érkezett, de már elérhető a WayteQ oldalán a 8-as verzió is. Azt lehet mondani, hogy egyelőre odafigyelnek a gyártó oldaláról a szoftverfrissítésekre, amely egy pendrive-ról is elvégezhető.
Tényleg nem ördöngösség a beállítása és a használata, talán a média lejátszó része kicsit logikátlan, de azért megtanulható.
A beltéri külalakra elég puritán, de ez nem biztos, hogy hátrány.Bekapcsoláskor talán egy kicsit sokat „boot-ol”, de ennyi belefért az időnkbe.
A menüben gyakorlatilag minden szükséges beállításra van lehetőségünk.
A csatornalista a kedvencek menüben kedvünkre kezelhető.A rendszerbeállításokban minden fontos részlet beállítható.Az antenna beállításoknál ellenőrizhető az aktuális jelszint minősége és erőssége.Az EPG (Elektronikus Program Kalauz) egészen elfogadható szintű, részletes tartalmak megjelenítésére is képes.És amint látható, ha valakinek esetleg ez is fontos, akár játékokkal is játszat, ha nem talál éppen hasznos műsort a szolgáltatók kínálatában.A Mindig Tv képe pedig valóban nagyon szép tiszta, zajmentes.A HD adások képe valóban "tű éles", kifogástalan. Még akkor is igaz ez, ha ezt a fényképek egyáltalán nem adják vissza.A csatornakínálatban megtalálható a Mindig Tv infócsatornája is, mely hasznos információkkal szolgál a szolgáltatással, a telepítéssel, az elérhetőségekkel, szóval mindennel a Mindig Tv-vel kapcsolatban.Az Antenna Hungária szolgáltatása teljesen stabilan jött, több napos használat során sem találtunk komoly hibát, pedig volt benne szakadó eső, sőt havazás is. Valamelyest esett a jelszint a mostohább időjárási körülmények hatására, de ettől a vétel stabil maradt.
Reméljük ahogy haladunk előre az időben és egyre több analóg átjátszót kapcsolnak le, azzal együtt egyre jobb minőségű képet és hangot kapunk cserébe a digitális platformon, egyre több csatornával.
Mindenesetre nagyon komoly alternatíva azoknak akiknek nincs lehetőségük kábeles szolgáltatónál előfizetni, sőt azoknak is akiknek van.
Természetesen, a biztos és jó minőségű vételhez szükséges lehet egy jó minőségű antenna, és jó minőségű kábelezés, bár hallottunk olyat, hogy volt aki egy szál dróttal is stabilan vette az adást az adó közelében.

A WayteQ beltéri is remekül tette a dolgát, komolyabb hibát nem találtunk.
A beltéri képes a tv adások felvételére pendrive-ra vagy merevlemezre, és tesztjeink során ezt a feladatot is hibamentesen végezte.
A médialejátszó a már említett bonyolultabb kezelést leszámítva szépen működött. A legtöbb formátummal elboldogult, igaz minden lehetőséget nem próbáltunk ki.
Néha előfordult viszont, hogy a kedvenc lista valamiért rossz sorrendben jelent meg a bekapcsolás után, de ez pár másodperc alatt magától megjavult minden esetben, ezért különösebben nem tartottuk bosszantónak a dolgot. Ezért a beltéri egység is megkapja tőlünk az ajánlott minősítést.

Mindent összegezve az a véleményünk, hogy ez a szolgáltatás valóban megéri a pénzét, még akkor is, ha a szlogenjük („minden ami kell és semmi ami nem”) azért egy kicsit túlzás.
Lenne azért ötletünk mely csatornák kerülhetnének ki, és melyek pedig be a kínálatba, de természetesen előfordulhat, hogy valakinek a jelenlegi választék is tökéletes.
Persze ezt a kritikát sem negatívumként említjük, inkább amolyan építő jellegűnek szánjuk, hátha olvassák „illetékesek” is a blogunkat.
Amennyiben kérdésük van a Bodcom Kft. szolgáltatásaival kapcsolatban, keressen bennünket elérhetőségeinken!
További jó digitális tévézést kívánunk minden kedves olvasónknak!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése