2012. május 16., szerda

Panasonic KX-TES 824 CE alközpont, a telefonszerelők, a programozók és az ügyfelek álma

Ismét egy gyorsteszt. Panasonic KX-TES 824CE bővíthető analóg-hibrid alközpont. Alapkiépítésben 3 fővonal és 8 mellékállomás kiszolgálását végzi, így tökéletes lehetőség kisirodák részére. 8 fővonalig és 24 mellékállomásig bővíthető, ami pedig már nem is olyan kis iroda. Ahhoz képest, hogy ez ma a legolcsóbb alközpont a Panasonic termékcsaládból, elképesztő sokat tud.
Az alap alközponti funkciókon felül az igazi nagy dobás az egyszerű 1 csatornás beválasztás (DISA/OGM).
Igen, benne van az árban. Tehát aki egyszerű automata kezelőt is szeretne az új vagy meglévő irodájába, érdemes lehet beruháznia ebbe az igazán sokrétű alközpontba. „Alapfelszereltség” a távprogramozás lehetősége is. Így költséghatékonyan lehet felügyelni az alközpontot. Ráadásul plusz beruházás nélkül, hiszen amíg az alközpontok többségénél ez a funkció opcionális, itt mint említettük beüzemelés után már használható is.Az alközpont tehát programozható modemen keresztül távolról, helyszínen pedig USB, RS232, vagy rendszerkészülék (PT) segítségével.
A programozása nem túl bonyolult, de azért kíván némi előzetes tudást alközpontprogramozás területén.
Tulajdonképpen minden szükséges funkció beállítható a készüléken, így nincs nagyon olyan terület ahol esetleg kompromisszumot kellene kötnie a felhasználónak.
Igaz IP telefonvonalat nem lehet az alközpontra közvetlenül csatlakoztatni, de egy adapter segítségével „okosítható” a központ, tehát így is további költségcsökkenést lehet elérni akár a szolgáltatói számlákon is
A fővonali és mellékállomási csatlakozók egy kipattintható „ajtó” mögött helyezkednek el a készülék tetején. Mindegyik szabványos RJ11 típusú. Az analóg mellékeknek elég az egy érpáras csatlakozás a rendszertelefonoknak viszont szükséges a 2 érpár, tehát 4 vezetékes hálózat kiépítését igényli. Található itt még hang ki és bemenet 3,5 jack dugó csatlakozóval, pl külső hangforrás beállítására. Az alközpont egyik oldalán találhatóak az USB és RS csatlakozók programozáshoz és a hívásadatgyűjtéshez, míg a másikon a 230-as tápellátást biztosító csatlakozó, és egy bekapcsológomb helyezkedik el. Az előlapon egy működést jelző zöld led.
Az alközpont külleme is abszolút elfogadható, kis túlzással akár „dísze” is lehet az irodának.
Az alapbeállításai az alközpontnak arra elégnek bizonyulhatnak, ha nincs különösebb programozási igény. A beválasztás alapból kikapcsolt, és természetesen üdvözlő üzenetet is fel kell vennie annak aki használni szeretné ezt a szolgáltatást.
Sok ügyfelünknél alapkérés, hogy lehessen kódokkal felügyelni a kimenő hívásokat. Természetesen ez az alközpont erre is alkalmas plusz beruházás, opcionális kártyák nélkül is.
A teljesen beállított, felkonfigurált alközpontról lehet mentést készíteni, így az esetleges visszaállítása az „eredeti” állapotnak néhány másodpercet vesz csak igénybe.
A teszt során majd minden lehetőséget érintettünk, kipróbáltunk. Semmilyen hibát nem találtunk, így továbbra is az a véleményünk a Panasonic név egyet jelent a megbízhatósággal.
Összegezve elmondható erről az alközpontról, hogy nagyon nagy tudású, könnyen kezelhető, az egyik legjobb ár-érték arányú befektetés lehet azok számára akik új, nem nagy kapacitású alközpontban gondolkodnak.Amennyiben felkeltettük érdeklődését és részletesebb információkat szeretne egy ilyen vagy hasonló szolgáltatást nyújtó alközpontról, illetve bármilyen telefonszerelési, alközpont telepítési, hálózatszerelési problémája van, keresse fel a Bodcom Kft.-t és mi megoldjuk a komplett telefonalközponti rendszer bármely gondját, cseréjét, fejlesztését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése