2012. április 2., hétfő

Acer laptop teszt
Szeretjük az Acer-t. Ár érték arányban egészen kiváló. Most egy nem teljesen új (kb. egy évvel ezelőtti) példányt vizsgáltunk meg. Illetve maga a laptop természetesen újonnan került a kezünkbe, maga a fejlesztés 1 éves.
Essünk neki egy rövid, gyors teszt erejéig.Acer Aspire 5750G. Belépő szintű laptop. De ez első blikkre nem látszik rajta. Aztán másodikra sem. Letisztult, szép dizájn. Kellemes a tapintása, és igyekeztek megoldani, hogy a zsíros kéz ujjnyomai ne maradjanak meg a felületen. Sajnos ez nem lett teljesen tökéletes, de azért nem is vészes. Az összeszerelés rendben van, nem lötyög, nem zörög, nem akad. Azért ez ma már természetes.
Na de nyissuk fel a kicsikét.Simán nyílik a fedél, nincs ugyanis lezáró gomb. Ez van akinek nem tetszik, de akkor sem neveznénk hátránynak. A gép kinyitva is korrekt látványt nyújt. Nem hivalkodó mégis elegáns. A billentyűzet is szép, már amennyire egy billentyűzetről ez elmondható. Nyilván fontosabb, hogy hogyan teszi a dolgát, és mi nem csalódtunk benne. A gombok jól elkülönülnek, így kevesebb a mellé ütés. Feltéve, hogy sikerült pont azt megszoknunk, hogy egy picit távolabb vannak egymástól. Numerikus billentyűzet is megtalálható rajta. Zavaró momentum, hogy a bal oldali első oszlopban lévő gombok, és az irány nyilak kisebbek az átlagosnál. Nagyobb bajunk ne legyen.A kijelző viszont egy kicsit zavaró. Nagyon szép a képe, nem azzal van a baj. Erősebb fényben nagyon tükröződik. Van aki szereti ezt, mert látványos, viszont kevésbé hasznos.
Ettől függetlenül használható napfényben is, de tekergetni kell a nyakunkat.A tapipad korrektül működik, hibát nem tapasztaltunk a használat során.A tesztgépünk hardvere viszonylag erősnek mondható. Az Intel Core i3-as kétmagos processzor, az Nvidia Geforce GT 520M 1 gigás videó kártya, és a 4 giga DDR3 ram könnyedén mozgatja a Windows 7-est.
Igaz, a legújabb játékokat nem próbáltuk, de a közelmúlt játékait szépen, akadás mentesen kezeli.
Azért persze ne várjunk túl sokat ettől a közel egy éves belépőszintű videó kártyától.
A 640 gigás merevlemezen bizony el lehet férni, még akkor is, ha valaki nagyon gyűjti a sorozatokat. Nézzünk csak körbe is a gépezet körül. 3 db usb (elvileg kezeli a 3.0-ás verziót, de nem teszteltük), kártyaolvasó, 1,3 megapixeles kamera, wifi, természetesen b/g/n szabvánnyal, DVD supermulti, és 1 db. HDMI csatlakozó. A wifi bekapcsológombját hiába is keressük, mert csak billentyűkombinációval aktiválható. Aki a hálózati csatolót fejjel lefelé tette a gépbe az jelentkezhetne egy ejnye-bejnyéért, mert így asztalra tett állapotban nem egyszerű kipattintani a csatlakozót. Még jó, hogy már a mellékhelyiségben is van wifi jel.
A visszajelző lámpák nagyon tetszetősek. Úgyis fogalmazhatnánk, este, sötétben dísze a laptopnak.
A 6 cellás akkumulátor átlagos használattal kicsit több mint 5 órát bír, ami nagyon jó eredménynek számít, hiszen nem netbookról beszélünk.
Egyébként ha komolyan megdolgoztattuk, akkor sem hallottuk a ventilátorokat erőlködni.
Működtek. Csak szépen csendben.
A hangszórók melletti feliratok (Dolby Advanced Audio, Virtual Surround Sound) azt sugallják, hogy valami elementárisat fogunk hallani, de azért ez nem egy házimozi szett. Jól szól, persze, de ne várjuk a klasszikus mozihatást.A pár napos használat során semmilyen problémát nem tapasztaltunk, tökéletesen működött a laptop minden funkciója.Mindent összevetve, egy nagyon kulturált, tetszetős kis gépet tesztelhettünk, ami ár érték arányban messze az egyik legjobb választás lehet. Munkára, különböző média formátumok kezelésére tökéletesen megfelelő, és azért még játszani is lehet vele, ha valakinek az is fontos.

Vásárolják bátran!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése